zondag 29 september 2013

We leren véél van elkaar

De Vos van Stijn


Stijn tekende een vos en bracht hem mee naar school.
In de kring keken we zéér goed en gingen we eerst raden welk dier Stijn had getekend. We bespraken ook de uiterlijke kenmerken. Waarom was dit nu geen rosse poes?


                                     
Meredith deed een onderzoekje naar het leefgewoontes van de ooievaar. Ze maakte een knappe tekening om haar uitleg wat te verduidelijken. Nu weten we allemaal méér over de ooievaar zijn verblijfplaats en trekgewoontes.








Stan verdiepte zich in het leven van Vincent van Gogh en bracht een boeiend verhaal. Hij wist te vertellen dat hij reisde naar Japan en daar geïnspireerd werd om zijn gele zonnebloemen zo geel te maken.  Alle kinderen waren het erover eens --> méér van dit . 


hier de tekst van Stan op zijn kop -:)


onze eerste les drama : Stokken

Afgelopen vrijdag maakten we plattegronden met stokken in de turnzaal. Dit sloot aan bij de les Wo over de maquette en de plattegrond van de klas. In die plattegronden gingen we dan verhaaltjes spelen. Als eerste speelden we Pac Man. Zie maar naar de grote monsters. Het was de bedoeling om héél mimisch aan het werk te gaan. Op de foto's zie je dat dat zéér goed lukte.
Daarna maakten we kleine decors van plaatsen om verhaaltjes in te spelen.
bijvoorbeeld: de bushalte (wachtende passagiers) de lift (die zit vast)
Sommige kinderen hadden tijd te kort om te spelen. -:)














woensdag 18 september 2013

Op zoek naar prinses Sensori in het Vrijbroekpark

Vandaag gingen we op zoek met al onze zintuigen naar prinses Sensori. Ze werd het laatst gezien door eekhoorn Eduard. Oei, oei wat is ze zo kwaad! Er hebben heel wat kinderen  haar park vol rommel achtergelaten.
Spelenderwijs ontdekten we héél wat over de leefwijze van de eekhoorn en de zijn favoriete voedsel.
Ondanks de regen was het een fijne en leerrijke voormiddag. Hier zie je Eduard.














maandag 16 september 2013

Het barst van de talenten in onze klas

We ontdekten al de verschillende eilanden van de talentenarchipel. Wie vertoeft er graag op beeldend eiland? Wie liever op denkeiland of wil -en durfeiland? Na een een voorbereidend groepswerkje brachten de kinderen voorwerpen mee om hun talenten voor te stellen. Deze keer gebruikten ze er het fotoapparaat voor. Er werd volop geëxperimenteerd met camerastandpunten. Het besluit van de kinderen achteraf was:
- Verplaats je als fotograaf
- Sta stil als model
- Kijk of je niet voor een lichtbron staat
- Kijk of je niet in het donker staat


Kortom zéér handige tips voor al deze fotografen in spé.
Ziehier de resultaten na wat selecteren. juf R