zondag 20 oktober 2013

Land art

We zijn reeds een ruime week al onze zintuigen aan het gebruiken om het seizoen de herfst te verkennen. We maakten al een eigen domino met bladeren en bestudeerden op die manier de rand en de vorm ervan. Zo ontdekten we ook dat we ze kunnen rangschikken.
Afgelopen vrijdag gingen we nog op een andere manier aan de slag in het park. We maakten echte Land art kunstwerken per twee.
Land Art vertrekt vanuit het idee dat de aanwezigheid van de mens in de natuur in de verf wordt gezet. Dit kan door stenen in een vorm te leggen of herhaling te brengen in het leggen van gekleurde bladeren of een diepe kuil te graven en dan af te werken met natuurlijke materialen . We beschouwden eerst enkele kunstwerken om vervolgens zelf aan de slag te gaan.


Hier zie je onze kunstwerken. Echte pareltjes in ons openluchtmuseum!





















Het spelenpaleis


Hier zie je ons allen sportief wezen tijdens een bezoekje aan het spelenpaleis in de Nekker te Mechelen.
Het was duidelijk dat het springkasteel een topper was!!


























De onderzoekers Senne, Lina en Amélie


Hier zie je onze laatste onderzoeksvragen uit het voorzittersmoment. We keken naar filmpjes, foto's en luisterden met open mond naar de duidelijke en uitvoerige uiteenzettingen van deze kinderen.

Hoe ontstaat een eiland? (Amélie)
Hoe ontstaat een aardbeving? (Lina)

De kinderen van de klas vertelden achteraf dat ze nu geleerd hebben dat de landen van de wereld op platen liggen en dat die verschuiven.
Dat de warme vloeistof Magma uit de kern van de Aarde stolt als kaarsvet als het in contact komt met koude. Dat deze ophoping een eiland vormt in de zee.




Waar gaat ons badwater naartoe? (Senne Vervoort)
Aan de hand van een kaart van de riolering, een strip en een filmpje wist Senne ons te vertellen hoe ons badwater wordt gezuiverd.





maandag 7 oktober 2013

Onze eerste maaltafel !!

Hier zie je ons al doende bezig om de maaltafels te ontdekken van 2.
We vragen elkaar op als mini-juf en mini-meester. Hoeveel groepjes van 2 kastanjes (playmobilmannetjes, zonnebrillen,...)  liggen er hier? Welke keersom kan je maken?








zondag 6 oktober 2013

onderzoekje Nepal

Op woensdag werden we kort ondergedompeld in een verhaal over Nepal. Manu wist ons héél wat te vertellen over het leven, de eetgewoontes, de hoogste berg en het landschap en....
het sneeuwmonster de YETI.
Zo leerden we wat ploegen is met een os en gingen we ook eens piepen op het internet.
Dank je wel Manu!