zondag 30 maart 2014

vrolijke paasweek

Nog een weekje en dan is het paasvakantie. In 2B is de lente volop in de klas.
Op dinsdag gaan we 's ochtends met de bus naar het vrijbroekpark. Daar krijgen we een actieve rondleiding en ontdekken we meer over het leven van de bijen.  Donderdag gaan we verder met de diertjes en ontdekken we hoe een kuiken uit een ei komt. En hoe ziet een ei  vanbinnen uit?
Van eitje tot kikker? Met de ipads en de laptops onderzoeken we de ontwikkelingen van verschillende diersoorten. We onderzoeken ook onze vraag over de vleesetende planten.
Tijdens de taallessen ontdekken we verder hoe meneer paashaas zijn paaseitjes schildert en gaan we zelf ook eieren versieren.
Op vrijdag sluiten we deze vrolijke paasweek af met een groot paasspel in het park in de namiddag. Opgelet voor de vossen!!!



juf R

Zotte fratsen uithalen

Op het schoolfeest wordt het thema dit jaar " Octopus got talent". Heel wat kinderen van 2B wilden toch op één of ander manier op het podium staan of iets eenvoudigs doen met hun talent.
Na wat over en weer gepraat , kozen ze enthousiast om met het thema " clowns  " aan de slag te gaan. Zo koos ieder zijn eigen talent in functie van een clownsrol: goochelclowns, dansclowns, acrobatenclowns, klusjesclowns en supergrappige clowns .
Hier zie je ons aan het werk tijdens een eerste lesje drama. Daarin ontdekken de kinderen wat clown zijn inhoud. Verwonderd en nieuwsgierig kijken naar de wereld om je heen en helemaal jezelf zijn. Foutjes worden gebruikt als grapje. Er werd hard gelachen. Het was opvallend hoe vlot het de kinderen  afging om grimassen te trekken en zotte houdingen aan te nemen. Ferm! Benieuwd wat er nog komen zal.
Volgende week zetten we de clowns verder in beweging.






















weekje techniek

Afgelopen week gingen we intensief aan de slag met techniek.
Zo was het bezoek aan Technopolis een topper ! Daarnaast kregen we ook bezoek van twee
geheim agenten op school.
Die leerden ons de kneepjes van het vak. De kinderen moesten hun zintuigen en redeneringsvermogen inzetten om de cijfercode van de sluis te kunne ontdekken.
Jullie zullen het thuis wel al ontdekt hebben. De kinderen hebben nu ogen op hun rug dankzij de speciale geheim agentbril. heeft er iemand in de snoepkast gezeten ? Vraag maar eens op vingerafdrukken te nemen aan je zoon of dochter. Ze zullen snel de dader kunnen aanduiden met hun geheim agentvaardigheden.
De kinderen gingen volop mee in het rollenspel.







































zondag 23 maart 2014

bezige bijen

Afgelopen week zijn we gestart met het ontdekken van het nieuwe seizoen " de lente". Heel wat kinderen wilden gaan experimenteren met het zaaien. We namen de proef op de som en onderzochten welke planten groeien met licht/donker, met/zonder water, met /zonder warm en binnen/buiten. Het werken in groepjes was ook terug aan de orde. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen aan bod komt?
Op vrijdag gingen we dan opzoeken in de boekenkring over natuur. We hadden wel wat vragen inverband met planten. Misschien kregen we er een antwoord op of ontdekten we iets nieuws. Tijdens het lezen ontdekte Senne W. dat er een soort touw is dat gemaakt wordt van planten. Dat vond iedereen wel bijzonder. De vleesetende planten trokken ook de aandacht.
Wie weet vinden we nog antwoorden op onze vragen over natuur en lente in Technopolis. Daar trekken we volgende week maandag naar toe.