zondag 9 maart 2014

carnavalos in het tweede leerjaaros

Het is ondertussen een weekje geleden. Enkele onder jullie die begonnen zijn met een 40-dagen dieet, zullen nu wel beginnen te likkebaarden als hun blik valt op de foto's van onze heerlijke tapas die we maakten.
Op vrijdagochtend kwamen er enkele Spaanse mama's ons helpen om tortilla's, opgevulde tomaten en balletjes in tomatensaus te maken. Het was één van de zaken die de kinderen wilden leren naar aanleiding van ons carnavalsthema Spanje.  Héél wat vragen over stierengevechten werden tijdens een lesje begrijpend lezen op coöperatieve wijze opgelost. Iedereen van de klas besprak daarna uitgebreid zijn idee over het fenomeen stierengevechten.
Op de foto's zie je dat kinderen ook geheel in Spaanse stijl naar school zijn gekomen.
De meisjes wilden leren wat flamencodansen was. Dat deden ze met behulp van een filmpje op You Tube. De toreadors van onze klas lieten zich ook van hun beste kant zien. Ze moesten niet onderdoen voor de meisjes.
Zo leerden de kinderen het liefdesverhaal zingen over de verliefde stieros en brachten ze dat met de nodige Spaanse flair en flamencopasjes op het carnavalspodium op vrijdag.
Het was een fijne carnavalsweek vol afwisseling.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten