zondag 1 juni 2014

Van top tot teen

De afgelopen twee weken leerden we over ons eigen lijf. In de klas hebben we heel wat enthousiaste lezers die ook graag boeken meebrengen. Al snel stond onze boekenkast vol met boeken over het lichaam. In het voorzittersmoment had de voorzitter moeite om de tijd te bewaken want iedereen was zo geïnteresseerd. Er werden vragen gesteld over het kloppen van ons hart, de sterkte van onze botten en onze zintuigen.  Stijn wist ons te vertellen hoe je een barst kan krijgen in je bot en hoe de dok,ter dat kan ontdekken.Wat de functie van onze hersenen is, gingen we daadwerkelijk uittesten met een klein reflextestje.
1 van de vragen ging ook over de plaats van ons hart en de andere organen. Hier zie je ons opzoeken en tekenen. We tekenen hoe ons lichaam eruitziet aan de binnenkant .
Het was ook direct de insteek voor onze muzische beeldende activiteit. We beschouwden een kunstwerk. Was dat nu een mens? Wat deed hij? Hij lijkt wel geen armen te hebben? Vanuit al die vragen en antwoorden, creëerden de kinderen kopvoeters. Na een tweetal schetsen kozen ze een idee uit om uit te werken met textiel. De papa's zullen fier zijn als ze zien hoe al die naaiers en naaistertjes verwoed bezig geweest zijn met hun pakje.





























Geen opmerkingen:

Een reactie posten