zaterdag 18 januari 2014

De redactie van de vuurvlieg




Afgelopen twee weken was het hier even stil op deze blog. Het bruiste echter vollop in ons klasje. Onze klas werd namelijk omgetoverd tot de redactie van "de vuurvlieg".  De kinderen leerden al spelend hoe het werkt om journalist, illustrator, drukker en eindredacteur te zijn. Spelend leren vonden ze ook héél fijn.

Het maken van een tijdschrift was wel hard werken. Het is niet alleen vragen bedenken maar ook opzoeken en een antwoord schrijven op die vraag. De kinderen  schreven in het klad teksten, dachten na over hoe zinnen en woorden moeten geschreven worden. Een tekening maken die je tekst verduidelijkt.  Goed samenwerken met de andere journalisten. "Een tijdschrift maken is teamwork," zei Amélie. Dat klopt ! Ieder was verantwoordelijk voor zijn artikel, titels en foto's.
Om onze teksten een mooie lay-out te geven, gingen we ipads gebruiken. Zo leerden  de kinderen foto's bewaren, invoegen, tekst invoegen,  wissen van tekst, achtergronden aanpassen, en … Nu weten ze dat er zoiets bestaat als een denkbeeldig wolkje waar je afbeeldingen kan bewaren.

Nu is het nog even werk voor de eindredacteur (de juf) om alles samen te brengen tot 1 geheel.  Dan kunnen jullie hier binnenkort surfen naar de link van ons tijdschrift. Spannend! Hier zie je de making off!





















!



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten