zondag 26 januari 2014

Een gevarieerde week!

Afgelopen week was een gevarieerde week.  Er was een snipperdagje ingepland voor de kinderen op woensdag en de juf die kreeg samen met de andere juffen op school les over zelfstandig leren. Op donderdag konden alle kindjes reeds proeven van de resultaten. In de onderstaande foto's zie je de kinderen aan de slag gaan in een keuzehoekenwerk over de maaltafels. De ene mepte de maaltafel vliegen en de andere racete tegen de maaltafelklok. Op de Yurlssite kan je ook een filmpje vinden over hoe je een "waarzeggertje" moet plooien.

Als je in de verschillende hoekjes de tafels schrijft  dan heb je een leuk spelletje om de maaltafels te oefenen. Het bruiste in de klas, wat werd er hard spelend geleerd.









Deze week leerden we ook telefoneren. Er stond ons nog een belangrijke opdracht te wachten. De drukkerij bellen. De kinderen willen graag hun tijdschrift "de vuurvlieg" laten drukken. We spraken in de kring over de inhoud van een telefoongesprek en hoe je moet telefoneren. Het verschil tussen een vaste en mobiele telefoon kwam ook aan bot. Toen we echt gingen bellen, konden sommige kinderen dat niet geloven. In de klas ? Robby was de gelukkige want hij had laten zien dat hij vrij vlot en beleefd kon bellen. Het werd een boeiend telefoongesprek. De kinderen schrokken hard toe ze hoorden wat de kostprijs ging zijn voor het afdrukken. Oei, dat is teveel! Gelukkig zullen we uit de nood geholpen worden en hebben we een hulpbron gevonden. Super! Vanaf de afdrukken klaar zijn dan worden de ouders uitgenodigd in de klas voor een klein toonmoment. Dan gaan de journalisten van 2B vertellen hoe ze de vuurvlieg hebben gemaakt! Spannend.















Op vrijdag was de turnzaal vrij en daar maken wij van 2B graag gebruik van. The place to be voor een lesje muzische vorming drama.  We gingen op elkaar inspelen met kleine dialoogjes en lichaamstaal in het thema deuren en luiken. Het werd een fijne dramatische  namiddag waar de kinderen duidelijk plezier beleefden.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten