dinsdag 6 mei 2014

In vogelvlucht

Gisteren werden de kinderen van het tweede leerjaar verrast. Het nieuwe korte project die we aansnijden in het thema natuur gaat over vogels. Omdat we ook binnenkort als echte ridders en prinsessen op stap gaan naar ons kasteel, kon een namiddagje met een valkenier niet ontbreken.
De valkenier vertelde ons op een boeiende manier over zijn roofvogels. We leerden meer over hun uiterlijk, eigenaardigheden en sterktes. Zo zagen we een torenvalk, kerkuil, zeearend, gier, …
Soms vlogen er vogels rakelings langs onze hoofden heen. Spannend! Op het einde mochten er zelfs enkele kinderen de vogels lokken en opvangen met de leren handschoen.
Het was een heerlijke en boeiende  namiddag in het park!
Vandaag gingen we verder en leerden we over allerlei soorten vogels en hun aanpassingen aan voedsel of de omgeving. We leerden samen met onze kleine vriend uit het eerste leerjaar door middel van een hoekenwerk. Naast samenwerken, werd er ook een dosis zelfstandigheid aangeboord. Wie nog wat verder wil opzoeken over vogels kan steeds op de yurlssite natuur: vogels info vinden over het hoekenwerk.




























Geen opmerkingen:

Een reactie posten