dinsdag 13 mei 2014

tweede dag bosklassen

Onze tweede dag werd er eentje in middeleeuwse stijl.
's Morgens knutselden we schilden en helmen voor onze ridders. De meisjes maakten een hoed en sieraden. Ze zagen er beeldig uit. De groepsfoto volgt nog. Na een heerlijke maaltijd trokken we in de namiddag terug het bos in om ridderspelen te doen. Er werd getest of we goede ridderlijke vaardigheden hadden. Springen, behendig zijn, kegelen, met de schietlap schieten, …
Als apotheose werd er een kussengevecht georganiseerd. Wie had er het beste evenwicht op de boomstam. Jarne, Lina, Luna en Kjell lieten een knap staaltje van acrobatie zien. Goed gedaan!
De kinderen gingen er hard in op en juichten volop tijdens de wedstrijdjes.
Daarna waren we nog een momentje alleen met onze klas en leefden we ons in als nar, koning, muzikant, kok, ridder en danseres.  Het was hilarisch om te zien hoe de kinderen hun rolletje vertolkten in het pantominspel " de koningin die altijd huilt".
Zo was het terug héél snel avondeten en leek de dag voor vele al gedaan. Toch stond er nog een geweldige verrassing te wachten. Er kwamen ridders en jonkvrouwen op bezoek. Een jonkvrouw had een uil bij. De ridders hadden echte zwaarden bij. Hun kledij was ook middeleeuws. Tijdens hun voorstelling kwamen de kinderen allerlei zaken te weten over de middeleeuwse gewoontes ivm kledij, eten, gevechten en … Achteraf konden de kinderen uitgebreid kennismaken met alle middeleeuwse mensen en hun voorwerpen.
De beul had veel aantrek.
Na hun bezoek maakten we nog een klein wandelingetje en zongen we in het bos wat kampliedjes. De vogeltjes hebben het geweten!
Terwijl had meester Danny de vuurkorven klaargemaakt bij ons huis. In de middeleeuwen deden ze geen kampvuur maar kenden ze wel het gebruik van vuurkorven. Toen we aankwamen werden die aangestoken en konden we gezellig aanschuiven met een zelfgemaakte fruitbrochette.
Tegen dat het donker werd, was iedereen voldaan van een afwisselende en plezierige dag.

wat sfeerbeelden:







































Geen opmerkingen:

Een reactie posten