maandag 12 mei 2014

Onze eerste dag op bosklassen in Wezemaal

Deze ochtend vertrokken we om half negen met de bus richting Wezemaal. Op de bus liep alles goed. Er waren geen zieke kindjes. Tegen het einde van de rit was iedereen wat zenuwachtig aan het worden want we waren bijna bij het Sint-Pauluscentrum aangekomen.

Na onze aankomst was het eerst uitladen, kamers in orde maken en de buurt verkennen rond onze slaapplek. Waw ! Wat waren er veel bomen. Naast ons was er zelfs een heuse speeltuin.
Na wat ravotten, kwamen er opeens 2 dames vanuit de Middeleeuwen tevoorschijn. Die hadden een groot probleem. De draak had de schatkaart van ridder Florian stuk gescheurd. De kinderen gaan ze nu helpen om de schatkaart terug in elkaar te puzzelen. Zo kan ridder Florian terug zijn schat vinden in zijn kasteel.
We werden daarna culinair in de watten gelegd met frietjes en vol-au-vent.
In de namiddag waren de weergoden ons goed gezind en konden we met betrekkelijk goed weer in het bos een kampenspel spelen.
De kinderen moesten proberen om zoveel mogelijk kaartjes vanuit elkaars kampen te stelen zonder getikt te worden.
Spannend.
Na een lekker vier uurtje was het dan tijd om een briefje naar huis te schrijven.
Ondertussen regende het pijpestelen en waren we blij om droog binnen te zitten. Tegen de avond aan werd het relatief droog om toch de tocht naar de duivelsput aan te vangen. De kinderen waren benieuwd wat het verhaal nu was achter deze nam. Hoe zag die put eruit? Kon je erin lopen?
Ze waren verrast dat er sprake is geweest van een kluizenaar die er leefde in een grot.
Na wat ravotten, keerden terug naar het centrum en waren onze voetjes blij dat we er waren.
Voldaan van deze eerste dag, kropen we in ons bedje.























Geen opmerkingen:

Een reactie posten